Uddannelse og Ledelse

10. klasse på Fyn – dit springbræt til fremtiden

By juli 27, 2018 No Comments

Tag 10. klasse på Fyn Nogen føler sig klar til at starte på en videregående ungdomsuddannelse eller erhvervsuddannelse allerede i starten af 9. klassetrin. Andre synes ikke, at de er helt parate til at gå videre i uddannelsessektoren, eller ved måske ikke rigtig, hvad de vil på den lange bane. Her kan et skoleår i 10 klasse være en alletiders mulighed. Dels for at blive klædt bedre på til at starte på en ungdomsuddannelse, uanset om det bliver en gymnasial eller erhvervsuddannelse, og dels for at lære sig selv endnu bedre at kende og få tillært endnu flere kompentencer; sociale såvel som personlige.

Nørre Aaby Realskole tilbyder 10. klasse privatskole, som er 10. klasse Fyn. Eleverne i 10 klasse på Nr. Aaby Realskole er en blanding af elever, som har gået på skolen siden skolestart og elever, som først er kommet til, da de skulle starte 10. klasse. Uanset baggrunden for den enkelte elev, er fælleskab, studieforberedelse, faglighed og ikke mindst et solidt sammenhold nogle af de vigtigste parametre på Nørre Aaby Realskole

Udover de almindelige boglige fag arbejder eleverne i 10. klasse også med fag som kost og motion, hvor der tages udgangspunkt i egen krop. Dette kommer dels til at foregå som fysisk undervisning (idræt) såvel som på klasseniveau i laboratoriet. På den måde knyttes der sammehæng mellem praksis og teori. Ydermere undervises også i økonomi; både samfunds-, privat- og virksomhedsøkonomi. Elevenerne lærer om deres egen økonomi og får
indsigt i budgettering, lån, SKAT og lønsedler. Endelig vil der i undervisningen også blive inddraget kommunikation, hvor eleverne lærer om både skriftlig og mundtlig kommunikation.

Fælles for de 3 faglige grene er, at de alle tager udgangspunkt i dagligdagen, så den enkelte elev har langt større mulighed for at se relevansen i forhold til sig selv.