Hus og have

Biobrændsel – til gavn for pengepungen og miljøet

By december 10, 2019 No Comments

Der er stadig en fjerdel af de danske husstande, som befinder sig uden for fjernvarme dækning. Mange opvarmes stadig af oliefyr. Hvis man eksempelvis skifter fra olie eller naturgas, kan der være mange penge at spare med et biobrændselsanlæg. Biobrændsler kan være relevante for boliger i områder uden tilslutningspligt til fjernvarme eller naturgas. Det er billigere og mere energirigtigt end el og olie. Biobrændsel er en samlet betegnelse for træ, halm, biologisk nedbrydelige produkter (korn, skaller, kerner og frø) samt biogas og affald. I enfamiliehuse fyrer du som regel med træ, fx i form af brænde, træflis eller træpiller. Halm, korn m.v. anvendes desuden i nogle ejendomme på landet.

Man kan bruge to overordnede typer af anlæg til at varme med biobrændsel:

– Biobrændselskedler opvarmer hele huset og producerer varmt vand, som et almindeligt centralvarmeanlæg.
– Brænde- og pillebrændeovne varmer enkelte rum og fungerer som supplement til anden opvarmning.

Fyring med brænde, træpiller eller andet biobrændsel kan både være en billig og miljøvenlig måde at opvarme sit hus på, hvis man har et effektivt fyringsanlæg og samtidigt husker at fyre rigtigt. For selvom fyring med træ eller andet biobrændsel er CO2-neutralt, er det samtidigt også kilde til udledning af sundhedsskadelige stoffer i form af partikler og tjærestoffer. Det er derfor vigtigt at vælge et anlæg, som har en god og effektiv forbrænding og altid fyre med rent og tørt brændsel.

https://www.hjaltelin.dk/

Med et biobrændselsanlæg kan der være mange penge at spare på varmeregningen, hvis du eksempelvis skifter fra olie eller naturgas. Der er dog samtidigt også mere arbejde forbundet med biobrændselsanlæg. Der er vedligeholdelse af anlægget og påfyldning af brændsel. Herudover kræver det også mere plads til opbevaring af brændsel. For mange er fyring med brænde også lig med hygge, når flammerne buldrer og knitrer i brændeovnen. Bor du tæt på andre mennesker, er det også en god ide at sikre sig, at naboerne ikke bliver generet af røggener fra skorstenen.

Hos Hjantelin i Kolding finder du forskellige former for træpiller, briketter og alternativ biobrændsel.
?Det er muligt at købe lige fra 1 enkelt sæk op til et hel træk. Alle kunder – private samt engros er velkomne.