Uddannelse og Ledelse

Bliv klogere på dit og din partners Tilknytningsmønster

By februar 23, 2020 No Comments

Har din partner et Tilknytningsmønster eller har du selv et, som er svært at forstå sig på. Er dit tilknytningsmønster svært at komme om, kan det også være godt at få i tale sat og få nogle ord på hvad det er man går og tænker på, eller hvordan man fungerer i et forhold. Det har ofte noget at gøre med, hvordan man fungerer i et parforhold, og andre relationer for den sags skyld. Så det kan være super brugbart, at få at vide som sig selv eller i hvert fald blive klogere og mere bevidst om hvorfor man agerer som man gør.

Det kan i hvert fald få en til at få et klarere syn på, hvor man står i forholdet, og hvorfor man gør det. Det er alt andet lige noget af det, som rigtig mange også kommer til at bruge meget mere tid på, at få ind under huden og kunne bruge til noget brugbart. Meget af det som man finder ud af om sig selv i et forhold, kan man også bruge til at udvikle sig selv med.

Et sundt forhold kommer man længst med

Der er flere forskellige knytningmønstre, som vokse kan være mærket af. Har man eksempelvis Ambivalent tilknytning, kan det også være noget som munder ud i ekstrem fokus på parforholdet. Har man bare den mindste følelse af, at forholdet er truet bliver man ængstelig og stresset. Det kan være utroligt skadende, hvis man finder sammen med en person som har en anden form for tilknytning. Det kan give et forhold til den anden person, som også kan være kvælende for partneren.

Det er super vigtigt, at man også er afstemt med hvordan man hver i sær står og hvorfor man gør sådan. Det kan have mange menneskelige konsekvenser, hvis det er man ikke får snakket om tingene på en voksen måde. Så agerer man bare ud fra ens følelser, og det kan ofte have nogle skadende resultater fordi man har kunne anskue det ordentligt. Sørg for du undgår det, med hjælp fra en professionel.